Gerenimot

menu
 1. Slumpmässiga ord
 2. Manga karaktär
kategorier

kategorier :

 • Dragon Ball Z
 • Naruto
 • En bit
 • Random manga karaktär

  generera
  _
  Generatore di lettere casuali gerenimot

  Hej, det är jag Gerenimot!
  Skapa ett ord.

  slumpmässig mangagenerator

  All din manga finns i vår slumpmässiga mangagenerator. Om du är ett stort fan av shonen, testa dina färdigheter i våra kategorier i ett stycke eller Dragon Ball Z. För de yngsta har vi integrerat alla Pokémon från den första generationen. Tävla med Naruto slumpgenerator. Anime-experter kommer att älska dessa slumpmässiga ätgeneratorer.

  Vad är en manga?

  En vanlig fråga folk ställer när de får reda på mitt intresse för manga, och även en fråga jag ofta tänker på. Vad är en manga? Vad gör en serie till en manga? Jag är här för att förklara det för dig. En manga är en typ av serietidning skapad i Japan. Den skapas i två former: Sensou-Shou: konstnären ritar först serieserien och trycker den sedan på papper. Sensou-Hon: konstnären ritar serien direkt på papper. Majoriteten av professionella mangaartister arbetar enligt sensou-shou-metoden, med undantag för vissa artister som arbetar enligt sensou-hon-metoden, som Masashi Kishimoto för Naruto.

  Den första mangan som skapades var Osamu Tezukas "The Phoenix" i mitten av 1940-talet, men serien hade inget speciellt namn, utan den hette helt enkelt "serietidning". Den första mangan som kallades "manga" var Tezukas "Astro Boy", publicerad 1951. Ordet "manga" kommer från det engelska ordet "manga", som användes för att beskriva alla serietidningar i USA och alla dessa av Japan. Med mangaboomen på 1960- till 1980-talet användes ordet "manga" för att beskriva alla serier i Japan, och det blev ordet som användes för att beskriva alla japanska serier, vilket nu är fallet i Japan.

  Så, en manga är en typ av serie som produceras i Japan, men vad skiljer den från serier som produceras i andra länder? Tja, det finns flera skillnader, särskilt när det kommer till grafiken som används. I väst är användningen av svart och vitt vanligast, med enstaka användning av färg. I Japan, och särskilt i manga, är användningen av färg utbredd. I väst är användningen av specialeffekter sällsynt, men i Japan används det ofta.

  Skillnaderna i konstverket beror främst på att manga riktar sig till en yngre publik, så den behöver skrivas och ritas på ett visst sätt som tilltalar en yngre publik.

  Hoppas detta hjälpte dig att förstå vad en manga är.